Powered by Blogger Hacks

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο Βαξεβάνης και η Χούντα...


Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
Κι αν ο κλοιός στενεύει
Ο νους μας είναι αληταριό
Κι όλο θα δραπετεύει…



Τίτλοι αρχής:


Καλημέρα αναγνώστη μου!
Ωραιότατο το σημερινό (επιτέλους φθινοπωρινό!) κυριακάτικο πρωινό. Κι ως συνήθως τις Κυριακές γράφω το μακρύ μου και το κοντό μου!
Σήμερα λοιπόν ανήμερα της επετείου το «ΌΧΙ» (κι αφού από κείνη τη μέρα και μετά έχουμε πει σε όλα «ΝΑΙ»…) κάποιοι βγαίνουν να γιορτάσουν την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία» τους… Αυτή η ελευθερία και η δημοκρατία έκαναν τον εισαγγελέα να ασκήσει το καθήκον του αυτεπάγγελτα και να κυνηγήσει τον Κώστα Βαξεβάνη επειδή έδειξε την αλήθεια… Η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» ήρθε στη δημοσιότητα από τον δημοσιογράφο (ε, αφού κανένας δεν την έβρισκε είπε να τους βοηθήσει ο άνθρωπος!) τον οποίο συνέλαβαν σήμερα το πρωί.

Αυτές είναι η «ελευθερία» και η «δημοκρατία» που κάποιοι σήμερα πανηγυρίζουν… Η αλήθεια προφυλακισμένη και η απάτη χωμένη σ’ ένα πολυτελέστατο σπίτι να κρυφογελάει με το κατόρθωμά της…
Αυτές είναι η «ελευθερία» και η «δημοκρατία» που κάποιοι σήμερα πανηγυρίζουν… Οι «τιμητικές» παρελάσεις να γίνονται με μπάτσους και στρατιωτικούς να τις «περιφρουρούν»
Όσοι θέλετε, να τις χαίρεστε!  Κι αυτές και την εθνική ενότητα! Που στο όνομα της εθνικής ενότητας έλληνας ταγματασφαλίτης σκότωνε έλληνα (τότε) κι έλληνας αστυνομικός σακατεύει έλληνα διαμαρτυρόμενο… Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η εθνική ενότητα! Κι όποιος τη θέλει ας την βάλει εκεί που ξέρει!!!
(Διάλειμμα, καφές, τσιγάρο…)
Ο Βαξεβάνης έχει κυνηγηθεί πολλές φορές είτε από «συναδέλφους», είτε από πολιτικούς, είτε από μεγαλοεπιχειρηματίες γιατί δεν ακολουθούσε τα πρότυπα της «καλής δημοσιογραφίας». Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εμένα μου φαίνεται ότι διευκόλυνε μια κατάσταση… Πώς είσαι σπίτι και ψάχνεις τα τσιγάρα και στα βρίσκει ο φίλος που έχει έρθει για καφέ σε κάποιο απίθανο σημείο;; Έ, κάπως έτσι φαντάσου το αναγνώστη μου! Ο Βενιζέλος την έχασε, ο Παπακωνσταντίνου δεν την έβρισκε, ο Στουρνάρας δεν είδε, δεν άκουσε, ε, τη βρήκε ο άνθρωπος και τη δημοσίευσε!
Αλλά ξέχασε πως στη σύγχρονη «ελεύθερη» και «δημοκρατική» κοινωνία μας η αλήθεια είναι αδίκημα… Και μάλιστα τόσο σοβαρό που ο εισαγγελέας επεμβαίνει αυτεπάγγελτα!
Κι αυτό γιατί σε κάθε χούντα, παλιά ή σύγχρονη, η ελευθερία του τύπου πρέπει να είναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ…
·         Το ’73 είχαμε την τριανδρία Παττακού, Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη…
Το 2012 έχουμε τρικοματική κυβέρνηση…

·         Το ’73 είχαμε δοσίλογους και ταγματασφαλίτες
Το 2012 έχουμε χρυσαυγίτες και ασφαλίτες (σκέτους)

·         Και το ’73 και το 2012 είχαμε βασανισμούς «αντιφρονούντων»

Ας βγει τώρα ο Δένδιας, με αφορμή τη σύλληψη Βαξεβάνη, να τραβήξει το δημοκρατικό σεντόνι για να κρύψει όσο μπορεί τη χούντα που μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται…
Στη Θεσσαλονίκη απ’ την Παρασκευή ο στρατός είναι στους δρόμους… Άντε σίγα σιγά και τα τανκς…
Και κλείνοντας, να ρωτήσω: Συνέλαβαν τον Βαξεβάνη, αμφισβητούν τη γνησιότητα της λίστας, ωραία.  Αν αποδειχθεί η γνησιότητα της λίστας θα υπάρξει καμιά «επίπτωση» σ’ αυτούς που αναφέρονται σ’ αυτή;;;


Καλή Κυριακή!



Τίτλοι τέλους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου