Powered by Blogger Hacks

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το μεγάλο μας τσίρκο.


«Ελληνικότητα είναι η παθολογική ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία. Και την χαρακτηρίζω “παθολογική” γιατί ποτέ δεν την είχαμε, κι έτσι την ψάχνουμε με λάθος τρόπο. Ζω στη Γαλλία. Και οι Γάλλοι έχουν αυτή την ανάγκη, μόνο που οι Γάλλοι έκαναν μια επανάσταση, μετά την οποία κατόρθωσαν να χτίσουν οι ίδιοι ένα κράτος που τους αντιπροσώπευε. Εμείς, αυτή την ευκαιρία δεν την είχαμε ποτέ, ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό. Γιατί βλέπεις, εμείς δεν κάναμε επανάσταση, κάναμε απελευθερωτικό αγώνα. Και μετά ήρθαν οι αυλές του εξωτερικού, και άφησαν τους αυλικούς να μας κυβερνούν. Μπλε, πράσινους, δεν έχει σημασία... Δυστυχώς ο λαός μας χάνεται σε παράλληλες εκφράσεις της ανάγκης μας για ελευθερία, που τελικά λειτουργούν εναντίον της. Γιατί, αν το καλοσκεφτείς, είμαστε υπάκουος λαός. Βάζουμε μια – δυο φωτιές και κάνουμε μια – δυο πορείες, αλλά δεν κάνουμε και κάτι ουσιαστικό, έτσι δεν είναι;».

Γιώργος Χωραφάς, στον Άκη Καπράνο


Τίτλοι έναρξης:

Καλησπέρα αναγνώστη!
Καλησπέρα σύντροφε!!
Καλησπέρα συναγωνιστή!!!
Καλησπέρα μαλάκα!!!
Ας βγούμε στα μπαλκόνια να γιορτάσουμε!!! Ας πάμε γονατιστοί στην παναγιά τη φιλοχρήματη (υπάρχει ρε, αλήθεια!!!) που έπιασε τόπο το τάμα!!!
Το πρεζάκι της ευρώπης βρήκε τη δόση του!!! Ναι αναγνώστη μου!! Είναι αλήθεια!!! Σκούπισε τα βουρκωμένα μάτια σου και βγες κι εσύ να γιορτάσεις! Βγες κι εσύ να υποδεχτείς τον μεσσία SomeAreAss που γύρισε ως μετανάστης μ’ ένα κάρο λεφτά… Για σένα… Για μένα… Για τον ταλαίπωρο αυτόν λαό… Οι αγώνες, οι κόποι, οι θυσίες και το κλάμα όλων μας απέδωσαν καρπούς!!! Πήραμε τη δόση μας!!!
Ας την απολαύσουμε τώρα κι ας μαστουρώσουμε μαλακία για το επόμενο δίμηνο… Να κάνουμε Χριστούγεννα σαν «ευρωπαίοι» ρε αδερφέ! Ας ασχοληθούμε με την πρέζα μας κι ας αφήσουμε τα λαμόγια να μας κλέβουν τη ζωή μέρα με τη μέρα… (πώπω, πολύ μ’ άρεσε αυτό που έγραψα τώρα…)
Αλλάζω θέμα! Πανευρωπαϊκιά απεργία σήμερις κι εμείς παίζουμε τα πρεζάκια… Όλη η ευρώπη στους δρόμους κι εμείς τους δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας με στάσεις εργασίας… Αλλά για μας φρόντισαν οι εργατοπατέρες να πάρουμε τη δόση μας, άρα πρέπει να δείξουμε και καλή διαγωγή γιατί αλλιώς δεν θα μας ξαναδώσουν δόση…
Αυτά τα ζώα είμαστε αναγνώστη μου…
Δεν κοιτάμε λίγο παρά πέρα... Πήραμε τη δόση-έχουμε να φάμε… Άρα όλα καλά!!! Γιούπι τσα-τσα-τσα!!! Δεν βλέπουμε ότι σε λίγο οι κονσέρβες θα είναι σε αλεξίσφαιρες προθήκες και θα τις προσέχουν σεκιουρητάδες… Σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα βάλανε αντικλεπτικό στη φέτα!!! http://www.youtube.com/watch?v=P4FMB0a84-w  
Ρε δεν θα’ χουμε να φάμε!!! Αλλά δεν πειράζει, θα’ χουμε δημοκρατία…
(Διάλειμμα, τσιγάρο…)
Ξανά αλλάζω θέμα! Λοιπόν ας πει κάποιος στα φωτεινά μυαλά της βουλής ότι ο στρατός ΔΕΝ έχει λεφτά…  Ή αν έχει τα τρώνε άλλοι και με διαφορετικούς τρόπους κι όχι οι φαντάροι… Ρε πάνε καλά;;; Να πάνε να τρώνε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα στρατόπεδα;;; Είναι σοβαροί;;;     Να κάνουμε και τους εκπαιδευτικούς καραβανάδες και να λειτουργεί και το σχολείο σαν προθάλαμος για τον στρατό! Να επαναφέρουμε και τις σχολικές ποδιές! Έτσι για να συνηθίζουν και τα κορίτσια για να πάνε κι αυτά μετά τα 18 στρατό, όπως είπε η γυναίκα του Φύρερ… Είναι λέει ανισότητα να μην πάνε τα κορίτσια στο στρατό… Έμαθε και η γυναίκα του Μιχαλολίακου την ισότητα των δύο φύλων!!! Καλή μου ας μην πάει ΚΑΝΕΝΑΣ στο στρατό!!! Κι εκεί να δεις πόσα ευρά θα σωθούν!!! Άμα κόψεις απ’ αυτά που παίρνουν μπάτσοι και στρατιωτικοί για εξοπλισμούς, θα δεις πώς μειώνεται το έλλειμμα !
Κι ενώ Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία χτυπιούνται στους δρόμους εμείς απολαμβάνουμε τη δόση μας κι αρχίζουμε τους καβγάδες για το πολυτεχνείο… Οι οποίοι φέτος θα έχουν μεγάλη πλάκα καθώς οι φασίστες βγάλανε φυλλάδες που λένε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στις 17/11… Έρχεται και το Πολυτεχνείο το Σάββατο… Να τιμήσουμε τους νεκρούς του.
Αυτοί τουλάχιστον πέθαναν για κάτι…
Εμείς γιατί ζούμε;;;

Καληνύχτα



Τίτλοι τέλους:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου