Powered by Blogger Hacks

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Εορταστικό!


Βζζζζιιιιιν!!!
Χαίρετε!!!
Πριν ξεκινήσω να ξεκαθαρίσω πως πήγα σε εντομολόγο,με κοίταξε,έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος και είμαι ένα υγιέστατο κουνούπι,δεν κουβαλάω τον ιό του Νείλου,άρα μπορώ να συνεχίσω να τσιμπάω...


Αυτά...

Στην Ισπανία οι μάχες καλά κρατούν και σήμερα μπήκαν (κι επίσημα) στον χορό γιατροί κι εκπαιδευτικοί. Αν κρίνω από τις αντιδράσεις τους,μάλλον δεν πολυπιστεύουν ότι το Δ.Ν.Τ θα τους σώσει... Ας πάει μια βόλτα από κει ο ΓΑΠ να τους αλλάξει γνώμη... Κι αν θέλει ας πάρει και τον Στουρνάρα μαζί (στον οποίο κάποιος πρέπει να πει οτι δεν είναι πρωθυπουργός αλλά υπουργός οικονομικών...) κι ας μην ξαναγυρίσουν. Δεν νομίζω να λείψουν και σε κανέναν... Όλοι οι Ισπανοί στους δρόμους λοιπόν,έτοιμοι να υποδεχθούν τον Μηχανισμό Στήριξης όπως του αρμόζει.






Σήμερα λοιπόν,Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή,γιατί δεν επαναστατούν μόνο οι Έλληνες όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι... (Δεν λέω ποιοι...)



14 Ιουλίου λοιπόν του 1789 έγινε η Γαλλική επανάσταση. Ναι η γνωστή ατάκα με το ψωμί και το παντεσπάνι από τότε είναι.

Τα αίτια αυτής της επανάστασης εμένα μου θυμίζουν έντονα τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη... (με εξαίρεση τον Διαφωτισμό...) Οικονομική κρίση τότε στη Γαλλία (τα πλήρωναν τότε οι Γάλλοι,για να τα πληρώσουν άλλοι τώρα...) με τους μονάρχες και το παπαδαριό ν'αμοίβονται υπέρογκα,παρά την κρίση και τον λαό να μην έχει να φάει. Ε,να μην τα πολυλογώ,κάπως έτσι ο λαός ξεσηκώθηκε και ξεκίνησε μια επανάσταση βασισμένη στο τρίπτυχο “Ελευθερία,ισότητα,αδελφοσύνη”. Τρίπτυχο που έχει ξεχαστεί απο πολύ κόσμο στις μέρες μας...


Δεν έχω σκοπό ν'αναλύσω τη Γαλλική επανάσταση,απλά να τη θυμίσω. Γι'αυτό και θα πάω στη Αμερική τον Ιούνιο του 1921,όταν και ξεκινούσε η δίκη των αναρχικών Sacco και Vanzetti.

Πριν τη σύλληψη και τη δίκη,η βία και η τρομοκρατία της αμερικανικής αστυνομίας προκάλεσε αγανάκτηση στον αμερικανικό λάο. Αγανάκτηση που εκδηλώθηκε την 1η Μάη με τεράστιες συγκεντρώσεις,οδομαχίες και νεκρούς διαδηλωτές.



Η δίκη των δύο αναρχικών κράτησε 7 βδομάδες,14 Ιουλίου καταδικάζονται,για να καταλήξουν στην ηλεκτρική καρέκλα,μετά απο 6 χρόνια φυλάκισης 23 Αυγούστου 1927,δικαζόμενοι περισσότερο για τα πολιτικά τους πιστεύω,παρά για τις πράξεις τους.
Για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες ας τσεκάρει το παρακάτω λινκ






Πολλά χρόνια μετα την καταδίκη των Sacco και Vanzetti και πάρα πολλά χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση,στο Ελλαδιστάν,εκλέγουμε φασίστες,περιμένουμε να μας σώσουν πολιτικοί οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πόση είναι η φτώχεια στη χώρα (ναι,για τον Κουβέλη λέω!),παρακαλάμε για δάνεια και νέα μέτρα...
Είναι αργά να ψάξω εισητήρια για την Ισπανία;;;
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Καλό βράδυ



Τραγουδάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου